Направи си сам покривна конструкция

Ако стените са издигнати върху основата, таваните са готови, тогава е време да поемете покрива. Кой не знае за фасада номер 5, това ви приютява от дъжд, сняг и други атмосферни валежи, топли ви и ви кара да се чувствате комфортно. Изграждането на покрив „Направи си сам“ е бавен процес, изисква не само използването на физически труд, но и правилни изчисления.

Ако правилно изчислите силните си страни, използвайки готовия проект, тогава вашият конструктивен комплекс, включително многослоен покривен пай, трябва да се окаже добре. Вярно е, че има една неудобство: покривните прозорци понякога носят толкова много проблеми, че е по-добре да ги откажете и да направите покрива глух.

Как да си направим покрив у дома: о, този наклон!
Ако сте закупили парчета материали (шисти, плочки) на пазара, тогава не можете без голям наклон. От този морал: 35градуса се счита за плосък покрив, наклонен – ​​40градуса и повече. Какво да избера? Зависи къде живееш. Ако през годината валежите редовно щурмуват района, тогава плоският покрив е смърт за къщата. Експертите съветват да му дадете наклон от 45o, но там, където вятърът се счита за господар, ще е подходящ лек вариант от 5градуса. 22градуса са достатъчни за шисти, 20o не са достатъчни за плочки. Искате ли да спестите?