Направи си сам покрив: етап по етап

Можете сами да построите покрив, но това е трудна задача, така че само търпелив човек ще овладее всички етапи на процеса. По-добре е да започнете с монтажа на скеле, въпреки че това е дълга и отнема много време задача.

Този труден бизнес е покрив, направен сам. Гледайте видеото или първо изучете теорията.

Началото на изграждането на скеле е пода на таванското помещение. За да получите достъп до билото, си струва да построите ферма, която ще поеме разстоянието от един фронтон до друг. Възможно е да се наложи да го изнесете и навън, например в прозорците на тавана. По този начин ще създадете достъп до отстраняването до покрива.

Ако планирате двускатен покрив, върху метална керемида, след като монтирате фермата, можете да продължите с монтажа на гредата на билото. Размерите му трябва да са в рамките на 100×150, а разширението навън трябва да бъде най-малко 1,5 метра. Такова разстояние предпазва стените на къщата ви от дъжд. Също така е важно да се вземат предвид видовете покриви на частни къщи и теглото на подовите плочи.

Дървесината трябва да се състои от две части, зашити със самонарезни винтове 150×7 милиметра. Укрепете го с дъски, за да не увисва, и го подравнете диагонално. Не забравяйте да третирате с консервант за дърво.

Следващата стъпка е замазката. Под маерлата трябва да се подготви замазка от DSP. Не забравяйте да го изравните и избършете. Опитайте се да направите това колкото е възможно повече. След това третирайте с битумен грунд и поставете покривния материал.

Третият етап е фиксирането на първия пробен ребрен крак. Работата не е трудна, но изисква помощници, които да се справят както с изрязването на зъба, така и с възела. Всеки строител има свой собствен метод, но си струва да опишем разреза в Mauerlat.

Първо, направете няколко разфасовки (можете да направите шаблон предварително) и вижте как ще изглежда котвата във възела. За котвата изрежете жлеб в кобилката, така че конструкцията да приляга плътно към зъба на гредата.

След като всички разрези са готови, изложете и закрепете първата и последната ферма на фронтона. След това издърпайте струната, което ще ви даде възможност да контролирате монтажа на всички останали греди.Прибързаният крак, в същото време, е прикрепен към билото с метален ъгъл (за предпочитане поцинкована стомана) върху пирони. Не забравяйте да отрежете края на гредата.

След като завършите тази част от работата, пристъпете към закрепване на пуфта върху скобата. Не забравяйте да го изравните. Веднага след като всички греди са изложени, изградете скеле и започнете да закрепвате кобилката. Тя трябва да е по-висока от извеждането, така че контрарешетката да лежи безпроблемно върху гредите. Последният ще даде желаната височина. На самата кобилка не се изисква контрарешетка.

След това пристъпвате към монтажа на летви, k-образни летви и мембрани от пръти 50×50, обработени със сенеж, създавате конзолни възли, фиксирайте го към стената. И едва след това полагате плочките.

Има много работа, така че изчислете силата си и не забравяйте да вземете помощници. Без тях не можете да се справите с толкова трудна задача. Ако нищо не ви е уплашило, тогава можете да намерите сайт в интернет, където стъпка по стъпка ще анализирате всяка операция.