Направи си сам ремонт на покрив на гараж

Ремонтът на покрива на гаража със собствените си ръце не е толкова труден, ако използвате висококачествен материал и извършвате работа при стриктно спазване на технологията. С течение на времето покривът на гаража, както всеки друг, става неизползваем и съответно е необходимо да се извърши ремонт. Трябва да се започне с определяне на нивото на износване на цялата конструкция и покритие. Въпреки това, като начало, трябва да се отбележи, че покривът може да бъде два вида: твърд и мек. Финансовите разходи за ремонт на покрива на гаража ще зависят пряко от вашите желания и от това какъв тип покрив е избран. Нека да разгледаме технологията за ремонт на най-популярните видове покривни материали.

 

Ремонт на покриви с различни видове материали

Мек покрив. Този тип покрив включва bikrost, steklobit, stekloizol и покривен материал. За ремонт ще ви трябва стълба, нож, въже, газова бутилка, покривна горелка и самият покривен материал. Ако покривът на гаража има малки течове по площ, тогава е възможно да се направят селективни ремонти.
В случай на голяма площ на изтичане, по-добре е покривът да се блокира напълно. Този проблем се решава при проверка на покривната повърхност. Устройството на нов покрив от меки плочки трябва да започне с демонтирането на старото покритие, след което всички пукнатини и пукнатини трябва да бъдат ремонтирани, ако е необходимо, се излива нова замазка. След като изсъхне напълно, можете да поставите материала, като го нагреете с горелка и постепенно го разточите. Лентите от материал се припокриват, за подрязване се използва нож. Ако обаче използваме покривен материал като покривен материал, тогава ще е необходимо да се погрижим за смолата (катран). Този тип покривен материал често се използва за плоски и навеси.

Покриване с рулонни покривни материали

Ремонтът на мек покрив на гараж обикновено се извършва на няколко слоя. Това покритие се нарича покривен покрив. Най-горният му слой се състои от покривен материал, който има огнеупорен битумен слой със специална превръзка. Тази превръзка може да бъде: финозърнеста, едрозърнеста (люспеста) или прахообразна.