На какви вредни фактори са изложени улуците ?

Дъжд, сняг и градушка са трите вида валежи, на които са изложени улуците. И въпреки че тяхната задача е да предпазят къщата от точно такива елементи, небрежността, извършена от собствениците на къщи, може да доведе до тяхното унищожаване. Затова два пъти годишно е необходимо да се проверява проходимостта на дренажната система, както и да се преглеждат връзките. Важно е качеството и здравината на куките, които закрепват улуците.

Високите температурни амплитуди се усещат особено силно през есента и зимата. През деня температурите стават положителни, а през нощта падат под 0 градуса по Целзий. Ежедневните колебания могат да причинят повреда на улуците. Въпреки че този процес е невидим за човешкото око, адекватната дилатация е от най-голямо значение, оставяйки свобода на движение на отделните елементи.
Въпреки че слънчевите лъчи засягат само определена част от годината, тяхната интензивност може да бъде пагубна за улуците. PVC водосточните системи са особено изложени на риск, така че някои производители подсилват продуктите си със специални покрития.

Механични повреди на улуците могат да възникнат по време на транспортиране, както и поради неумел монтаж на дренажни системи или използване на неподходящи инструменти. Моля, прочетете инструкциите преди да започнете работа.

Наблюдавайки прогресивното замърсяване на въздуха, е невъзможно да не забележим, че всички вредни вещества в атмосферата се връщат на земята под формата на киселинен дъжд. Те, подобно на замърсяването с прах, могат да повредят дренажната система. Ефектът им няма да е мигновен, а ще доведе до необратимо унищожение.