Няколко причини да обърнете внимание на качеството на металните керемиди

От всички начини за подреждане на покрив металните керемиди се считат за един от най-популярните днес. И в това няма нищо необичайно, тъй като този довършителен елемент надминава значителен брой аналози по отношение на своите технически характеристики. Да не говорим за факта, че напоследък тези методи за покриви станаха много по-изгодни. Именно поради тази причина търсенето на стоки от този клас е толкова голямо. Но не винаги хората, които са направили такава покупка, са сто процента доволни от резултата. И всичко това, защото в търсене на максимална полза, те често забравят за качеството. В крайна сметка този параметър може да бъде най-разнообразен.

Междувременно можете да закупите метални плочки в Киев на много приятни цени. И най-интересното е, че подобна изгодна оферта е и изключително атрактивна като качество.

Каква е разликата между материала премиум клас и икономичния сегмент
Всъщност има много предимства на един вид материал пред други, но ние все пак ще изброим основните. На първо място, това е дебелината, тъй като за материали от първокласния сегмент тя отговаря на високия европейски стандарт, тоест най-малко 0,5 мм. В същото време за икономични опции този параметър може да бъде 0,4 мм, което е твърде тънко. Не забравяйте, че този параметър значително влияе на това колко успешно тази плочка ще издържи на влиянието на трети страни.

Поцинковането също е важен параметър. В тази връзка първокласните метални керемиди отново отговарят на европейските стандарти, които са 275 грама на квадратен метър. Това позволява максимална защита от корозия, което е критично за такъв материал. При плочките от икономичния сегмент често количеството цинк е само 100-120 грама, а понякога е наполовина по-малко. Естествено, в този случай дори не може да се каже, че такъв материал има поне някаква адекватна защита срещу корозия.

И накрая, качеството на самия метал също е важно. Всъщност, в случай на недостатъчен вискозитет и качество, по време на образуването на характерни за това вълни неизбежно ще се появят микропукнатини, което значително намалява живота на покрива. В случай на стоки от евтин сегмент, ние просто не можем да сме сигурни в качеството на метала.