Основните видове и предимства на металните плочки

Металните покриви в момента са един от най-популярните видове покривни покрития за сгради. Популярността му сред собствениците на имоти и строителите се дължи на факта, че този материал има голям брой предимства. Сред тях са, например, леко тегло, относително ниска цена, висока якост и сравнително лесна инсталация.

Основни предимства на металните плочки
Съвременната метална плочка, изработена от стомана, има висока якост и дълъг експлоатационен живот. Тези продукти имат отлична устойчивост на много негативни фактори на околната среда и природни явления. Металната плочка е в състояние да издържа на резки промени в температурата, висока влажност и различни механични натоварвания. В същото време има приятен естетически вид.
По отношение на цената много хора сравняват металните плочки с така наречените гъвкави плочки. От една страна, металните керемиди имат малко по-висока цена от някои други покривни материали. Въпреки това е и по-икономичен. Факт е, че металната плочка има по-дълъг експлоатационен живот от другите материали. Освен това е много по-лесен за монтаж, което значително намалява разходите за монтаж.

Стоманените листове от метални плочки имат сравнително малко тегло. Следователно, в допълнение към лесната инсталация, това предимство намалява и разходите за създаване на по-малко дълбока и здрава основа. Благодарение на структурата на металните керемиди и лесната технология за монтаж, може да се монтира на покриви, които имат доста сложна форма.

Листовете от метални плочки се различават един от друг, на първо място, по своето покритие. Производителите могат да покрият повърхността на този материал с различни вещества, които ги предпазват от различни влияния. Към днешна дата много производители използват полиестер или полиестер за покриване на метални плочки. Вторият вариант е по-евтин, но също така е в състояние да осигури високо ниво на защита на металните листове, ако е произведен, без да нарушава процеса.