Покривна боя

Покривни модерни конструкции, въпреки доста добри параметри на производителност, макар и бавно. Но те все още се износват с течение на времето. Слънчевите лъчи и валежите влияят неблагоприятно върху състоянието на покрива. След известно време повърхността започва да се влошава и в резултат на това се появяват следи от корозия. За да се защити покрива и да се създаде приличен вид, трябва да се използва боя. На витрините на строителните супермаркети можете да видите богата гама от различни бои и лакове, специално предназначени за покривни системи. Също така, в почти всеки магазин има продуктов каталог, с който можете да се запознаете и да изберете точно опцията, която е подходяща за вас.

Боята за покрива, а именно за шисти, се характеризира с доста добра адхезия, тоест прониква много дълбоко в самите пори на материала. След като изсъхне, получавате добър защитен слой, който не се страхува от дъжд, градушка или сняг. В допълнение, бояджийските материали имат добро свойство, което повишава устойчивостта на влага на сградата. В този случай вече не можете да се страхувате, че по време на силен дъжд или силен дъжд покривът ви ще протече. Важно е да знаете за системите на ферми, включително мансардните покриви.

Добрите бои са боите за метални плочки. Акцентът тук е не само върху херметичността на покрива, но и върху това да не се допуска ръждата да разваля материала. Вече можете спокойно да не се страхувате, че следи от корозия ще ударят покрива ви от метална керемида.

Изборът на правилната боя изисква ясна представа какъв цвят ще бъде вашият покрив и колко добре ще се съчетае с други части на сградата. Боята за покрива трябва да бъде избрана по такъв начин, че покривът да изглежда хармонично и да е част от един обект, тоест вашата сграда. В строителните супермаркети и онлайн магазините има огромен избор от цветове на боята и, по отношение на този цвят, неговите нюанси.

Боята за покрива трябва да се съхранява директно в плътно затворен контейнер и за предпочитане на доста хладно място. Преди боядисване не забравяйте да проверите състоянието на повърхността, която ще бъде покрита. Ако се установи, че някоя част е ръждясала, тя трябва да бъде заменена. Повърхността се почиства със специални инструменти и железни четки. Също така е необходимо да се изчисли повърхността на боядисаната част, за да не се сбърка в количеството боя.