Покривни дренажни системи

Ще говорим за организирани канали, като част от покрива. Атмосферните валежи през различни периоди на годината имат разрушителен ефект не само върху фасадата и стените на къщата, но и върху това, което е над главите ни. За да се сведат до минимум неприятните последици от бушуващите сили на природата, са необходими покривни дренажни системи.

Отводняването на водата се организира през улуците на тръбите до места, специално предназначени за отводняване. Съвременният метод е специфичен набор от компоненти, които, когато са сглобени на части, ще премахнат валежите от повърхността на покриви, които имат различна форма. В този случай е необходимо само да се вземат предвид параметрите на покрива и кадрите на самия канал. Също така е важно да знаете за фермовата система и ремонта на покрива.

Линейни и точкови дренажни системи
И глупакът разбира: водата ще трябва да отиде някъде. Проблемът се решава просто: монтирайте един от двата водни колектора.

Линейна система – устройство за отворени (затворени) канали, с помощта на които дренажната система отстранява водата от покрива на къщата извън територията. Монтажът на такова оборудване се извършва с линеен наклон в определена посока.
Точкова система – специална система с преобразувателни наклони, където в централна точка е инсталиран воден колектор. За него е подходящ контейнер, който по всяко време може да се превърне в спасителен пояс за растения, засадени в лехите. Барелът под дренажната тръба е много примитивен колектор за вода.

Пролетта носи на собствениците на къщи не само радост, но и тревоги. Нямахме време да се справим с основата, като ново нещастие – снегът започна да се топи интензивно на покрива. Ако не живеете постоянно в къщата, тогава си струва да я посетите, преди бурните потоци да отмият всички подходи. Ревизията на покрива е от съществено значение през зимния сезон. Проверката и отстраняването на снега от покрива ще ви улесни в достъпа до проблемните зони.

Струва си да се разхождате по улуците с четка или специално закупена бъркалка. Лошо е, ако върху металната повърхност вече се е образувала скреж. Можете да се отървете от него по старомоден начин – да почуквате тръбите с дървен чук, наречен чук. С пластмасата тази опция е безполезна: трябва да премахнете крепежните елементи и да премахнете цялата конструкция, за да я затоплите.

Не довеждайте покривните дренажни системи в плачевно състояние. Купете размразител, закрепващ със специална лента около целия улук.