Покривни канали

Покривните сифони са необходими, за да се осигури надеждно и бързо оттичане на водата от валежите и да се поддържат стените и прозорците на къщата сухи и да ни служат възможно най-дълго и да не изискват скъпи ремонти.

По-добре е веднъж да инсталирате надеждни покривни канали и да не инвестирате пари по-късно за ремонт на фасадата на сградата.

За производството на канали за покрива се използват следните материали:

медни листове;
поцинкована ламарина;
камък (може да бъде изкуствен или естествен);
водя;
керамика;
цимент;
ролков материал за покриви.
Какъв материал да изберете за производството на сливи зависи от вас. Несъмнено най-добрият материал за отводняване е оловото. Само по себе си оловото е много устойчиво на температурни промени, подходящо е за всеки покрив и е много лесно за работа, тъй като оловото е пластично.

Поцинкованата стомана, или както се нарича още цинкова ламарина, ще бъде по-евтина от оловото. Но той служи по-малко, по-малко е устойчив на валежи и монтажът му е един голям проблем.

Циментовите дренажи служат надеждно, но изискват чести ремонти поради факта, че материалът се свива. Но простотата и евтиността на тяхното производство ги правят доста привлекателни и до днес.

Покривите, изработени от меки ролкови материали, се комбинират по-добре с дренажи, изработени от меки материали, импрегнирани с битум. Но този материал има голям недостатък, който е, че сложните конфигурации от сливи няма да се получат от него, само ако е нещо просто. Важно е да знаете за покривите от ондулин, включително покривите на фронтон.

За да инсталирате сливи, трябва да знаете основните правила:

Ако дренажите са направени от метал, тогава краищата на дренажа са вградени в стената, а ръбовете на профила са огънати в С-образна форма.
Дренажите трябва да имат наклони, в противен случай те няма да работят правилно. Наклонът на канализацията спрямо прозорците трябва да бъде най-малко 10 градуса.
Ако дължината на сливите надвишава един и половина метра, тогава е необходимо да се направят разширителни фуги в краищата им, които са запълнени с мастика.
Сливите трябва да се монтират върху хоросан.
И ако използвате други материали, тогава е необходимо да запечатате местата, където дренажите граничат със стените, със специални мастики, докато са напълно стегнати. Ако материалът не позволява това, тогава трябва допълнително да използвате всякакви филми.
Това са основните правила за всички видове материали, а по-нататъшните функции за инсталиране на канализация зависят от материала, който използвате за направата на канали във вашия дом.