Покривни настилки: критерии за избор

Изборът на покривен лист е трудна задача. Необходимо е да се закупят висококачествени строителни материали и да се закупят на достъпна цена. Какво да търсите при избора? Ето някои основни критерии:

Маркиране
Той е посочен върху велпапето с големи букви и цифри и говори за неговото предназначение, посочва данните за вида, дебелината и височината на вълната. За покриви е необходимо да изберете листове с надпис C или H, докато последният вариант е по-подходящ за тази цел поради своята твърдост. Редът на числата в маркировката показва височината на вълната на листовете, както и нейната полезна ширина. Ако закупите гофриран покрив, трябва да изберете профил с височина на вълната най-малко 20 милиметра. Всеки строителен материал трябва да бъде сертифициран, така че не забравяйте да проверите за сертификат за закупения продукт.

Външен вид
Когато избирате велпапе, първото нещо, което трябва да ви хване окото, е външният му вид. Не трябва да има дефекти, вдлъбнатини, листът, както и покритието му, трябва да е равномерен, от същия цвят, без стружки и следи от потоци боя. Ако искате да се уверите в качеството на закупения велпапе, опитайте се да го огънете малко – висококачественият материал веднага ще приеме предишната си форма, без напукване или счупване.

Тип полимерно покритие
Характеристиките на работата на този строителен материал ще зависят от този фактор.

Цена
Не забравяйте, че добрият и висококачествен материал не може да бъде твърде евтин, дори като се има предвид факта, че велпапето има атрактивна и много достъпна цена. Ако е възможно, по-добре е да поръчате листове директно от производителя – така цената ще бъде много и веднага можете да получите велпапето с желания нюанс и дължината, от която се нуждаете.

Като се имат предвид горните препоръки, можете да изберете висококачествен и не твърде скъп гофриран покрив, който ще ви служи повече от една година.