Покривни улуци

Дренажната система е неразделна част от покрива. С помощта на водосточна система се осигурява организиран поток от вода от покрива, което ви позволява да защитите фундаментните стени и покрива от разрушаване.

За да изберете правилната дренажна система, трябва да вземете предвид всички архитектурни особености на сградата и водосборната площ. Много важна роля играе компетентният избор на сечението на тръбите и улуците, правилните места за монтаж на фунии за канализация. От всички тези характеристики зависи колко добре дренажната система ще се справи с потока вода, като същевременно предотвратява преливането от улуците.

На пазара на дренажни системи има стоманени, пластмасови и медни системи. Има и система за дъждовна вода. Това е правоъгълен контейнер или дренажна тръба, имащи завои, с помощта на които се свързват към дъждовната канализация.

При избора на дренажна система трябва да се спазват следните критерии:

съответствие на площта на покрива с диаметъра на улуците и тръбите, броя на фунията и тяхното местоположение, наклона на склоновете, площта;
пълнота;
цветове на улучната система, съобразени с цвета на покрива и фасадата;
Съвременните водосточни системи ви позволяват да събирате и отклонявате вода дори от най-сложната конфигурация на покрива. Различни конфигурации на тръби и улуци, които имат различни диаметри и дължини, ви позволяват да монтирате система за улуци, която работи ефективно на всяка площ и всяка степен на наклон на покрива. Защитните функции на улуците ви позволяват да удължите експлоатационния живот и да запазите покрива и външния вид на фасадата. Също така е важно да запомните за подаването на стрехите.

Също така е неразделна декорация на покрива и фасадата поради големия избор от материали и цветове на улуците, придава завършен вид на сградата. можете да разгледате и други проекти за покриви на къщи.

За правилното инсталиране на улука са необходими определени знания и умения, наложително е да се погрижите за превантивни мерки, за да се гарантира защитата на улука. Каналът е снабден с решетка, която предпазва от навлизане на отпадъци в дъждовната канализация, тъй като запушването му води до изтичане на вода в сградата, до нейното застояване, което води до появата на неприятни миризми и насекоми.

Производството на дренажни системи е изградено от нетоксични материали и е напълно автоматизирано, което в крайна сметка позволява постигане на максимална лекота при монтаж на конструкции. В процеса на избор на дренаж от метални профили, трябва да обърнете внимание на наличието на функция за отопление. Позволява ви да изключите образуването на лед, което може да повреди структурата.