Покривни шевове – извършваме ремонти надеждно, удобно и просто

Шевният покрив е покрив, изработен от поцинкована стомана или слоеве от цветни метали. Покривните слоеве или така наречените “картини” винаги се правят с очакване на шев. Когато се ремонтира шев покрив, шевът е връзка, която се получава чрез нанасяне на два листа покрив.

За да получите единична лежаща гънка, трябва да вземете лист с огънати ъгли, да го поставите върху работна маса, да огънете ръба под прав ъгъл и да го изхвърлите върху равнина. След това покривните слоеве се свързват, уплътняват и шевът се изрязва.

Двойните гънки свързват покривни листове, които са предназначени за надвеси, улуци и канали. Тук е много важно да се обърне повишено внимание на качеството на работа. За да направите гънката равномерна и гладка, първо трябва да огънете ръба на слоевете по ръбовете. Тези завои по-късно ще бъдат използвани като вид маяци, които ще помогнат да се предпази листа от движение.

Понякога има нужда от получаване на ъглови шевове. Това се случва при покриване на шапки, чадъри или при довършване на парапети. В тези случаи е необходимо да се направят точни изчисления и да се демонстрира най-високо ниво на умения. В противен случай покривът ще протече.