Покрив за малка къща. Как визуално да направим покрива по-висок?

Популярността на многоетажните големи къщи постепенно изчезва и те се заменят с малки, спретнати, добре завършени къщи с един етаж и достъп до таванско помещение. Дори на малка къща може да се даде удобен и интересен вид, просто трябва да изберете правилните инструменти и да създадете добър проект.

Целият акцент на къщата, нейната височина и външен вид зависят само от един показател – покрива. Ако къщата е малка, тогава можете визуално да увеличите параметрите й с помощта на покрив с еркери и достъп до балкона. Не е необходимо напълно да преустроявате къщата, можете само да промените проекта на покрива. Цветовете също визуално влияят на къщата. Ако покривът е тъмен на цвят, тогава, за да увеличите параметрите, трябва да изберете ярко покритие и дори от светли цветове. За тъмнокафяви покриви, жълто или бяло е идеално. Ако покривът е червен, тогава цветът на стените трябва да е по-блед. 3D визуализацията на къщата ще ви помогне да направите покрива по-правилно, тоест да видите как ще изглежда, преди да започнете да строите!

За покрива на малка къща рафтовата система играе важна роля. Това се отразява на височината и размерите. Грешно е да избирате плоски или наклонени покриви. Това допълнително понижава горната линия на къщата. Колкото по-малка е къщата, толкова по-висок трябва да бъде покривът. Няма нужда да избирате много огромни или прекалено големи опции, по-добре е да останете на многоскатен покрив, поддържан от греди. Можете да изберете опцията и да разчитате на носещи стени, но това само ще отреже височината и къщата ще изглежда като стар килер.

Що се отнася до материалите за покрива на къщата, тук няма ограничения или допълнителни изисквания. Това може да бъде модерна метална плочка или обработен велпапе. Можете дори да използвате стандартна плоча. Основното нещо е да изберете цвят, система от ферми и да изготвите висококачествен оригинален проект.

Тези прости моменти ще ви помогнат да дадете дори на малка къща уютен и удобен идентификатор и да я направите издръжлива и надеждна.