Покрив от естествени керемиди

Естествената плочка е екологично чист покривен материал, който се използва активно преди няколко века. Сега отново набира популярност поради безупречното си представяне и други положителни свойства. Процесът на производство на естествени плочки се състои от много етапи и следователно такъв покривен материал не е толкова евтин.

Но от друга страна, естествените плочки braas имат много предимства, които други подобни покривни материали не могат да ви дадат.

Сортове
Днес в продажба можете да намерите няколко различни вида естествени плочки. Сред тях има керамични и циментово-пясъчни.

Керамичните плочки се изработват в съответствие с традиционните технологии. За целта се използва специален вид глина, към която се добавят пластификатори. След това получената смес се добавя към формата и се поставя в пещ, където се изпича при много висока температура.

Циментово-пясъчните плочки се произвеждат по почти същата технология като предишната версия. Но само в състава на такива плочки има цимент и пясък, към които се добавят специални пигменти.

Характеристики на производство
Производството на такъв покривен материал е сложен технологичен процес, който изисква големи финансови разходи. Но въпреки факта, че такъв материал има доста висока цена, с течение на времето монтажът му ще се изплати с лихва. Основната характеристика е неговата издръжливост. В същото време естествените плочки се считат за много престижен покривен материал, който може да добави презентабельност на сградата.

Предимства
В същото време такъв покривен материал има много предимства пред други видове:

Дълъг експлоатационен живот. Според производителите периодът на използване на такива материали е около 100 години;
Безопасност на околната среда. В производствения процес на такъв покривен материал се използват само екологично чисти компоненти. Следователно покривът от естествени керемиди е напълно безопасен;
Добра звукоизолация. Струва си да се отбележи, че използването на този покривен материал ще подобри звукоизолацията на помещението. Освен че предпазва от уличния шум, той ви позволява да запазите топлината в помещението, което е много важно за жилищни сгради с тавански етаж.