Покрив от ондулин или метални керемиди?

Покривът на вилата протече. Време е за основен ремонт. Покривът е една от най-важните части на къщата. Запазва топлината, балансира температурния режим в къщата, спасява от лошо време. Също така покривът има още една много важна функция. Създава единството на архитектурата на цялата сграда. Основата на покрива са гредите. Също така е важно какъв материал изберете за покрива. Дълги години плочката беше лидер. През последните години ондулин създаде достойна конкуренция за него.

Целта на тази статия е да сравни тези два материала. Минусите на ондулина са трудни за намиране. Може би единственият недостатък на покрива на ондулин може да се счита за външния вид. Трябва да признаем, че този материал донякъде състарява външния вид на сградата. Съгласни сме, че външният вид е много важен. Но този критерий не е решаващ. Много по-важно е покривът надеждно да изпълнява своите важни функции. Ако говорим за недостатъците на металните плочки, тогава има много повече. Има само два плюса: леко тегло и естетичен външен вид.

А сега нека набутаме ондулина и металната плочка носа към носа. Влагата лесно кондензира върху металната плочка. Ондулинът от своя страна няма ефект на замъгляване. Металната плочка образува вълнообразна повърхност. Тук се забиват листата и се натрупва сняг. Ондулиновото покритие е равномерно. Значителен недостатък на металната плочка е нейната сила на звука. Когато вали, се издига истински звън, който ясно се чува на горните етажи. През нощта в такава среда не всеки може лесно да заспи. Ондулинът не издава външни звуци, когато удари дъждовна капка. За цената си ондулинът отговаря на евтини видове метални плочки. Колкото по-голям е вашият покрив, толкова повече пари ще спестите, като изберете ондулин. Металната плочка е доста крехък материал. Дебелината му не надвишава половин сантиметър. Тя само драска и се огъва. Ондулинът е по-устойчив на влиянието на околната среда. В тази връзка производителите дават гаранция за този материал за около 1 година. Металната плочка ще ви служи не повече от 10 години. Ондулинът е лесен за инсталиране. Ще ви трябват чук, ръчен трион и химикалка. Покривът, покрит с ондулин, не се нуждае от колектори за сняг. Покрив с метален покрив няма да мине без снегозадържател.