Покрив от шисти: неговият ремонт и профилактика

На първо място, започвайки да ремонтирате покрива, трябва да се погрижите за спазването на правилата за безопасност. На първо място, това се отнася до инсталирането на специална защитна ограда, както и използването на предпазни колани. Също така, за да се избегнат пукнатини по покрива и разцепвания, се препоръчва да се работи в меки гумени ботуши.

След това можете да продължите директно към отстраняването на откритите неизправности. Възможно е също така да се премахнат дефекти под формата на пукнатини с относителната цялост на плочата от шисти чрез превантивен метод, като се използва специално приготвена паста. Може да се направи с цимент над 300, азбест, PVA лепило и вода. Сухите смеси (цимент и азбест) се смесват в съотношение 2:3. Водата с лепило трябва да се смеси 1:1. След това получените смеси трябва да се комбинират и разбъркат добре. При правилна подготовка трябва да получите смес с консистенция на заквасена сметана.

Преди да използвате получената смес за затваряне на пукнатини в шистите, те първо трябва да бъдат добре почистени от прах и остатъци, след което е препоръчително да ги изплакнете добре с вода и да изсушите. Препоръчително е да грундирате пукнатините със специален разтвор от PVA лепило и вода (съотношение 1: 3) и едва след това можете да започнете инжектирането. Получената паста трябва внимателно да се намаже с всички пукнатини и пукнатини, след което, когато първият слой изсъхне, можете отново да преминете през тези места.