Покрив, устойчив на урагани

Поривистите ветрове и бурите са истинско предизвикателство за всеки покрив. Ето защо, още на етапа на планиране или реконструкция, е необходимо да се помисли за подходящо укрепване. По правило стоманобетонните напречни греди служат за свързване на греди в покривната конструкция. Въпреки това, цялата покривна конструкция също трябва да бъде възможно най-надеждна.

Метеорологичните аномалии през последните години показаха, че силните ветрове могат да издухат покрива над полето на съседа. Такива ситуации възникват само по време на силни бури и бури. Като правило всички покриви имат доста добри аеродинамични характеристики, ако не фиксирате гредите към плочата, а плочата към ръба и стената. Ето защо се препоръчва покривните работници да осигурят покрив със защита от вятър по време на етапите на проектиране и строителство. Изпълнителната част на работата не е толкова важна, както и диаграмите и всички детайли, включително закрепването на плочките и броя на монтажните скоби. Разбира се, трябва да инвестирате пари тук и да ги похарчите за добър архитект.

Припомнете си също, че в случай на скатни покриви, които са по-устойчиви на вятър, е необходим малък формат от тежък покривен материал, например керемиди. Разбира се, бетонните или керамичните плочки могат да бъдат засегнати от силен ураган, но има много по-малко щети и следователно е по-лесно и по-евтино да се поправи всичко след това. Няма съмнение, че е по-лесно да смените няколко керемиди, отколкото, например, половината покрив на къща.

Разбира се, важно е да знаете характеристиките на местоположението на дома. В съответствие със стандартите покривите са разделени на три зони на натоварване от вятър. Така южната част на покрива в определени зони е най-изложена на вятър. Следователно архитектът, въз основа на този стандарт и специфични изчисления за покрива, избира вида и теглото на керемидите, а също така изчислява конкретния размер на инвестицията.

Монтаж и засаждане на покрива
Все по-силните ветрове причиняват хаос, причинен от правилата за фиксиране на плочки. Покривните лица могат да направят грешки по ръбовете на покрива, около димоотводите и комините, при полагане на керемиди по склонове и т.н. В днешно време производителите на покриви предоставят свои собствени, добре изпитани скоби, които държат плочката на място и е устойчива на вятър. Приличен дизайн на клипс осигурява сигурни петна за захващане.

Освен това, за да предпазите покрива от бури колкото е възможно повече, не можете да забравите за покривната обшивка, която укрепва неговата структура. В този случай си струва да инвестирате в качествен материал. Също така не забравяйте, че филмът трябва да ламинира всяка фуга.