Покрийте покрива с рубероид

Става много неприятно, когато се появи теч в къщата или в плевнята. Такива проблеми трябва да бъдат отстранени в самото начало, защото ако не го направите навреме, това може да доведе до големи проблеми. Следователно към покриването на покрива трябва да се подхожда отговорно и всичко трябва да се извършва ефективно и надеждно, така че да не се нуждаете от монтаж по-късно за дълго време. Ако вече сте решили, че трябва да препокриете, но не знаете как да покриете покрива с покривен материал, тогава трябва да се запознаете с някои от нюансите, които са важни в тази работа.

И така, нека започнем с факта, че покривният материал също трябва да бъде подготвен. За да легне по-добре, по-плътно към основата, трябва да се разпространи и остави в това състояние за един ден, но ако това не е възможно поради факта, че няма достатъчно място, можете просто да се търкаля то в обратна посока, тоест обратното.

След това повърхността трябва да бъде подготвена за покритие. Тоест, изчистен от смола, не трябва да има дупки и издутини, доколкото е възможно. Разбира се, такава дифузия може да доведе до неправилно покриване на покрива, а това вече е загуба на труд и усилия. След това можете да започнете да прилагате мастика. Мастиката трябва да стегне, така че не забравяйте да прочетете инструкциите на опаковката.

Ако мастикът вече е изсъхнал, тогава можете да започнете да покривате покрива. Важно е да знаете структурата на покрива. Трябва да има два слоя покривен материал. Първият е простилиран без каменни стърготини, вторият е с каменен чипс. Трябва да започнете покрива от най-ниската точка. Вторият слой покривен материал с каменни стърготини се нанася върху облицовката и е разположен така, че да затваря шевовете на първия слой, тоест в средата. Също така е важно да знаете как да изберете нагревател.

Покривният материал трябва да се подготви преди покриването, тоест можете да изрежете листовете предварително. Необходимо е мастиката да се нагрее с газова горелка, след което нагрятата част на ролката се нанася върху мастика, покривният материал трябва да се изглади с валяк, но ако повърхността не е равна, това няма да работи. Следващият слой се нанася само след като предишният напълно изстине.

Още нещо: сега знаете как да покриете покрива с покривен материал, но има важен факт, който всеки начинаещ в тази работа трябва да знае – покривът трябва да се извършва само през лятото или пролетта, в никакъв случай при дъждовно време. Това ще доведе до необратими последици и работата ви ще бъде пропиляна безсмислено.