Популярни видове съвременни покривни материали

Основният етап в изграждането на всяка сграда и конструкция може да се счита за изграждането на покрива. Но преди да преминете към този етап, трябва да вземете решение за избора на оптимален покривен материал, тъй като те се предлагат в широк диапазон. И е по-добре да помислите за това на етапа на проектиране на сградата. Тук можете да поръчате покривни материали на ниски цени.

Меки покривни материали
Меките покривни материали се считат за много разпространени дори днес. Те включват:

Гъвкави плочки. За производството на такъв материал производителите използват фибростъкло, което е предварително импрегнирано с битум и други вещества, които подобряват неговите свойства. Горната част е покрита с чипове по време на производствения процес. Благодарение на това се образува оригиналното оцветяване и се създава защита от атмосферни влияния. Основното предимство на този материал е неговото ниско ниво на шум и гъвкавост;
Мембранен покрив. Такива конструкции се изграждат с помощта на специална мембранна техника. Към днешна дата производителите могат да предложат различни видове мембранни покриви. Такъв покрив е подходящ за подреждане на плоски покриви.
метални
Този вид покриви се използват повече от сто години. За неговото подреждане се използват следните материали:

Плоски стоманени листове. Такъв материал може допълнително да има поцинковано покритие, което му осигурява допълнителна защита. Той е лек и допринася за идеалното изтичане на вода и други валежи от покрива. Също така, такива конструкции се отличават със своята устойчивост на огън. Но те имат един значителен недостатък – силно нагряване под въздействието на слънцето и корозия;
профилиран лист. Този материал днес се счита за най-популярен за подреждане на метален покрив. За производството на профилиран лист производителите могат да използват алуминий или обикновена стомана. Основното предимство на този материал е неговата висока степен на якост, защита от корозия, леко тегло и лесен монтаж. Защитата от корозия в този материал се осигурява от висококачествено фабрично боядисване и грундиране на листовете.