Предимства на битумната керемида

Оптималното съотношение цена-качество, лесният монтаж и издръжливостта позволяват на битумните плочки да бият всички рекорди за продажби.

Битумните плочки се произвеждат на базата на фибростъкло, което придава допълнителна здравина. Фибростъклото е покрито с модифициран или окислен битум, който придава еластичност и не позволява нацепване при монтаж. Горният преден слой се състои от шисти или базалтови чипове, които предпазват покрива от излагане на ултравиолетови лъчи. Тук също се добавя цветен пигмент, за да придаде различен цвят на плочките. Долният слой битум се обработва със самозалепваща се устойчива на замръзване полимерна маса. Прозрачен филм, поставен върху долния слой, предотвратява залепването по време на транспортиране. Между другото, тук можете да поръчате висококачествен покрив.

Битумните керемиди са плоски пластмасови плочи с различни конфигурации и цветове, чийто обичаен размер е 1х0,33м. Гъвкавостта на материала позволява прилагането на доста сложни дизайнерски и архитектурни решения: материалът лежи плоско върху основата, повтаряйки всякакви контури.

Това е доста лек материал, за повдигане на който на покрива няма нужда от повдигащи механизми. Относителната лекота избягва разходите за укрепване на покривната рамка. При монтажа и транспортирането количеството отпадъци е само 2%. Битумните плочки са устойчиви на гниене и корозия, осигуряват добра изолация, не се страхуват от такива атмосферни явления като градушка, дъжд, внезапни промени в температурата. Експлоатационните свойства позволяват използването на този тип покриви в температурен диапазон от -70°С до +150°С. Освен това битумните плочки имат способността да абсорбират 68% от външните звуци, създавайки акустична бариера.