Предимства на покривната настилка

Покривът ежедневно поема първите удари на стихиите. В момента такъв материал като покривна мастика набира все по-голяма популярност. Нарича се още самонивелиращ се покрив.

Покривната мастика е хомогенна по структура, доста вискозна маса. Което може да се нанася върху покрива ръчно или чрез пръскане. Необходимо е да нанесете няколко слоя, като същевременно оставите предишния слой да се втвърди. Тъй като това не е валцуван материал, по време на нанасянето му не остават фуги или шевове. Важно е мастиката да се нанася равномерно.

Има специален вид покривна мастика, която има добра хидроизолация. Когато тази маса се втвърди, се образува монолитно покритие, което не може да се различи от гумата. Към мастика се добавят различни пълнители, разтворители и други добавки. Цветовата палитра на мастика не е ограничена. Може да се даде всякаква сянка. Мастиката е многофункционален материал. Тя не само покрива нови покриви, но и лепи различни ролкови материали. Използва се и като антикорозионно покритие. Полимерна или битумно-полимерна мастика може да покрие както покривен материал, така и стомана и бетон. Покривната мастика е лесна за използване, нивото на механизация за нейното приложение достига 90%. Покривните мастични покрития се характеризират с висока якост, устойчивост на валежи, ветрове и температурни крайности. И качеството на материала не се влияе от продължителна инсолация и постоянно ултравиолетово лъчение. Покривната мастика е лека, гъвкава и устойчива на корозия. Той образува адхезивна якост както с вертикални, така и с хоризонтални повърхности. След втвърдяване мастикът не се разпространява. Не губи качествата си в условия на висока влажност. Покривната мастика не се свива и не образува шевове.