Прозрачният покрив е страхотен!

Съвременните строителни материали трябва да отговарят на изискванията на 21 век и да бъдат изпълнени със свежи идеи. Поликарбонатът е един от онези продукти, които отвориха вратата към дома на истинските собственици. Ако останалите строителни материали имат същото като него – надеждност, здравина, издръжливост, тогава такава характеристика като прозрачност се дава на малко хора, особено на това, което трябва да покриете покрива.

Не говорим за прозрачния купол на жилищна сграда, но покриването на беседка, арка близо до входа или тераса с поликарбонат е почти същото като да се окажете на подиум. Прозрачният покрив на терасата изглежда много модерен, ако самата къща е построена да издържи.

Поликарбонатът, разбира се, не е стъкло, но перфектно пропуска слънчева и дневна светлина, не се смущава от уличните лампи и пълната луна, така че всичко под такъв прозрачен покрив ще изглежда доста естествено, отколкото с тъмнина, под шисти. А с поликарбонатен покрив ще изглежда, че на терасата има много повече въздух от глухите роднини.

Разширението към къщата с прозрачен покрив ще спести консумация на електроенергия, дизайнерски работи и т.н., ако решите сами да изпълните задачите. Основното е, че валежите не пречат на прекарването на времето близо до къщата, докато приемате гости или ядете на открито, ако стените на терасите не са покрити с щитове или вертикално катерещи се растения.

Поликарбонатът е незапалим материал, но когато е изложен на високи температури или открит пламък, той се деформира: в края на краищата той е пластмаса, а не бетон или стомана.

В противен случай прозрачният покрив по никакъв начин не отстъпва на метал, битум или желязо. През зимата част от топлината се задържа благодарение на поликарбонатния покрив и същите стени и няма да чуете звука на дъжда толкова силно, колкото под алуминиеви или стоманени листове.