Рафтова система – каква е надеждността на покривната конструкция?

За да се изгради надежден покрив, има доста различни материали, но най-важният момент в конструкцията на този елемент на сградата все още е неговата система за ферми.

Почти всеки тип покрив има свои собствени особености в конструкцията на гредите и другите тавани, но конструкцията на този етап вече има общи разпоредби и принципи, които не са се променили в продължение на много години, те създават границата на безопасност, която всеки покрив.

 

Нека разгледаме по-отблизо основните видове системи за ферми, както и материалите, от които са направени. Нека ви разкажем подробно как една система се различава от друга в независимата конструкция на покрива.

Какво е покривна греда?
Ако говорим за това възможно най-кратко, тогава системата за покривни ферми е необходим и важен елемент на сградата, който се състои от рамка с опори върху носещите стени на сградата. Тази рамка трябва да служи като надеждна основа за всички видове материали по време на строителния процес, като различни видове изолация, хидроизолационни слоеве, както и покривни материали.

Размерите и конструктивните характеристики на покрива и цялата система за ферми зависят от няколко фактора:
общия размер на цялата сграда;
правилен избор на материали;
правилно и точно изчисляване на всички бъдещи очаквани натоварвания;
лични предпочитания относно формата на покрива на самия клиент.
лични предпочитания по отношение на формата на покрива.
Всички горепосочени фактори са много важни, за да бъде правилно избрана системата за ферми на къщата.

Всеки от тези фактори, разбира се, е важен за разбирането кои видове системи за ферми ще бъдат оптимални за конкретна ситуация.

Какви материали са необходими за системата за ферми
Дървените системи за ферми са може би едни от най-често срещаните, а дървото е един от най-надеждните материали. Този материал е много привлекателен, тъй като е доста лесен за инсталиране, а цената е много по-евтина от много други.

Дървото е най-разпространеният материал за подреждане на системи за ферми днес. Често при изграждането на дървени подове се използва греда от борови дървета -150 милиметра. Но заедно с този материал можете да срещнете дъски, но в същото време те обикновено се зашиват заедно.