Ремонт на гаражни покриви

Поради различни причини собствениците на гаражи често се налага да препокриват гаража си. Причините може да са като повреда на покрива поради вятър или паднали върху него клони или просто покривът е изтърпял срока си и трябва да бъде сменен, тъй като се е разпаднал или напукан. На пръв поглед изглежда, че ремонтът на гаражен покрив е сложен и обезпокоителен бизнес. Всъщност не е така!

Всеки собственик на гараж може да се справи с тази работа, тъй като е проста и не е много опасна (поради малката площ и ниската височина). Въпреки това, дори такава работа като ремонт на покрива на гараж изисква предварителна подготовка и точност. Ако е възможно, свържете се с тези, които вече са извършили подобна работа, те ще се радват да ви помогнат.

Първият елемент, който трябва да завършите, е да посетите магазин за хардуер. Там ще намерите всички необходими консумативи. Ще ви трябва покривен материал – той е евтин, но в същото време удобен и практичен, а работата с него върви бързо. Ще ви трябва и газова горелка. Ако искате да спестите пари, можете да си купите паялна лампа. Работата с паялна лампа обаче ще отнеме 3-4 пъти повече време. Важно е да се знае структурата на покривната фермова система и технологията на нейния ремонт.

Нека да преминем към необходимите инструменти. Не трябва да имате твърде дълъг кабел (около 5 метра) или въже. Те ще ви помогнат при вдигането на доста тежки ролки, а също и с тяхна помощ ще вдигнете газова бутилка до покрива. Преди да започнете работа, уверете се, че покривът е чист – не трябва да има различни камъчета, както и листа, прах, изобщо всякакви остатъци. Ако има такива, почистете добре покрива: метла ще ви помогне в това. Тъй като ще е необходимо да измерите покрива, имайте под ръка рулетка. За да режете листове покривен материал, не забравяйте да вземете монтажен нож със себе си на покрива.

И сега, всъщност, за процеса на ремонт на покрива на гаража. Както бе споменато по-горе, това е прост процес. Въпреки това, не трябва да се отпускате, защото при работа на покрива във всеки случай трябва да бъдете внимателни и изключително внимателни. Когато ремонтирате, внимателно загрейте покривния материал и следователно се опитайте да не пестите газта. Обърнете специално внимание на ъглите, тъй като те трябва да бъдат затоплени и залепени спретнато. Тези съвети ще ви бъдат полезни при ремонт на друг покрив. Успех, бъдете внимателни и внимателни на покрива, тъй като това е място с повишена опасност!