Ремонт на покрива с керемиди

Често има случаи, когато покрив, който изглежда надежден и изработен от висококачествени материали – шиндли – започва да тече на две места едновременно. Трябва да се предприемат редица стъпки за извършване на текущи ремонти.

Отстраняване на малък теч

В случай, че откриете теч на покрива, най-добре е да прибегнете до помощта на специалист, но изобщо не е толкова трудно да разрешите подобен проблем сами. Първата стъпка е да намерите проблемната област. Обикновено водата сама показва пътя до дупката в покрива, но понякога отнема повече време.
Размерът на теча най-често е малък, така че ремонтът ще се състои в подмяна на няколко плочки. Подобни действия се извършват в случай, че покривът е покрит с покривен материал. За да извършите ремонт, ще трябва да извършите следните операции:

Изтрийте старите листове. Това трябва да се направи с нокти. Последните е най-добре да се извадят, за да не се повредят целите шиндли. Ако използвате пирони, поставете малко парче шперплат, за да защитите опорната точка.
След като свалите керемидите, трябва да почистите отломки, прах, мръсотия и всичко, което често се утаява на покрива. Такава работа се извършва най-добре при топло време.
Когато отломките се отстранят, съседните листове се повдигат и ръбът на предишната вълна се поставя под тях. Тази стъпка трябва да се извърши заедно с асистент, тъй като самата процедура не е много удобна и материалът е доста тежък.
Поставете останалите парчета. По време на процеса на инсталиране си струва да се съсредоточите върху местоположението на редовете нокти.
Ако течът е близо до тръбата…
По-сложна ситуация възниква, ако течът се намира в близост до ауспуха или комина. За да извършите работата, ще трябва да закупите лист от калай и гъвкав битумен материал. По време на процеса на ремонт металът е здраво фиксиран към тръбата, след което се използва валцуван материал и битумен мастик, които създават защита срещу влага.