Ремонт на покрив – направи сам

След определен период от време дори и най-издръжливият покрив става неизползваем и в зависимост от това от какво е направен покривът ви трябва да смените или отделни фрагменти, или да покриете целия покрив.

По време на почистването на вашия покрив от сняг и лед покривното покритие се поврежда, а именно: по покривното покритие се появяват драскотини и пукнатини, а пирони и скоби също могат да излетят. В резултат на това влагата попада в дупки и в резултат на това възниква корозия на покривния материал. В резултат на това има нарушение на температурния режим вътре в сградата. Ако такава повреда не бъде забелязана навреме и не се поправи, тогава такъв покрив ще стане напълно неизползваем след една-две години и ще трябва да бъде напълно покрит отново. Не забравяйте за снегозадържателите и каналите на покрива.

Има много начини за ремонт на покрива на покрива със собствените си ръце. Много често отварящите се шевове в гънките и пукнатините, образувани по техните линии на сгъване, провокират преждевременно увреждане на покрива, което може да се появи и по повърхностите на улуци, фунии и водосточни тръби. Можете да възстановите гънките по следния начин. За да направите това, е необходимо да отворите и след това да затегнете отново стоящите шевове и да ги покриете с външна боя или олио. А лежащите гънки трябва да бъдат третирани с минимална замазка. За да приготвите замазка за червено олово, трябва да вземете: червено олово на прах 1 част, естествено олио 2 части, тебешир 4 части и натрошено бяло 2 части и разбъркайте.

Ако на покрива ви са повредени улуци, първо трябва да премахнете повредените места и след това да поставите нови поцинковани листове на тяхно място. При тази манипулация шевовете трябва да бъдат свързани с двойна лежаща гънка и не забравяйте да покриете с прясно приготвена миниатюрна замазка. Е, ако на повърхността на улуците са се образували пукнатини с малки размери до три милиметра, тогава те също могат да бъдат покрити с минимална замазка. Е, ако все още имате дупки, по-големи от три милиметра, тогава е по-добре да запълните празнините им с парче чувал или кълчища или, в краен случай, с филц, напоен с гъста маслена боя.

Ако на вашия покрив се е образувала дупка, чиито размери не надвишават петнадесет сантиметра, тогава върху повредената зона трябва да се постави кръпка, която се фиксира с маслено-битумна мастика. Ивицата трябва да покрива повредената зона на покрива от всички страни с най-малко 10-13 см.