Ремонт на покрив на гаража – направи сам

Самостоятелният ремонт на покрива на гаража не е толкова труден, ако използвате висококачествен материал и извършвате работа стриктно спазвайки технологията. С течение на времето покривът на гаража, както всеки друг, става неизползваем и съответно е необходимо да се извърши ремонт. Тя трябва да започне с определяне на нивото на износване на цялата конструкция и покритие. Въпреки това, като начало, трябва да се отбележи, че покривът може да бъде от два вида: твърд и мек. Финансовите разходи за ремонт на покрива на гаража ще зависят пряко от вашите желания и от това какъв тип покрив е избран. Нека да разгледаме технологията за ремонт на най-популярните видове покривни материали.

Ремонт на покриви с различни видове материали
Мек покрив. За ремонт ще ви трябват стълба, нож, въже, газова бутилка, покривна горелка и самият покривен материал. Ако покривът на гаража има малки течове, тогава е възможно да се направи селективен ремонт.

В случай на голяма площ на течове е по-добре да блокирате покрива напълно. Този проблем се решава при проверка на повърхността на покрива. Устройството на нов покрив от меки керемиди трябва да започне с демонтажа на старото покритие, след което всички пукнатини и пукнатини трябва да бъдат ремонтирани, ако е необходимо, се излива нова замазка. След като изсъхне напълно, можете да поставите материала, като го нагреете с горелка и постепенно го разточете. Лентите от материал се припокриват, за подрязване се използва нож. Ако обаче използваме покривен материал като покривен материал, тогава ще е необходимо да се погрижим за смолата (катран). Този тип покривен материал често се използва за плоски и навесни покриви.

Покриване с валцовани покривни материали
Ремонтът на мек покрив на гараж обикновено се извършва на няколко слоя. Това покритие се нарича покривен покрив. Най-горният му слой се състои от покривен материал, който има огнеупорен битумен слой със специална превръзка. Този дресинг може да бъде: дребнозърнест, едрозърнест (люспест) или пулверизиран.

Организация на монтажни работи
Извършването на ремонтни работи на покрива на гаража изисква използването само на висококачествен покривен материал, който няма недостатъци в структурата си. Въпреки това, ако вече има такива върху закупения материал, тогава дефектната част ще трябва да бъде отрязана и по-малки ленти да се положат върху покрива.

За да може покривът на гаража да продължи по-дълго, трябва не само да закупите добър материал, но и правилно да завършите основата под него и стриктно да следвате технологията на полагане. Извършването на профилактика и ремонт на меки покриви се препоръчва на всеки 4-5 години.