Ремонт на покрив от битумни керемиди

Често има случаи, когато привидно надежден и изработен от висококачествени материали – керемиди – покривът започва да тече на две места едновременно. Трябва да се вземат редица мерки за извършване на текущ ремонт.

Поправяне на малък теч
В случай, че откриете теч в покрива, най-добре е да прибегнете до помощта на специалист, но изобщо не е толкова трудно да разрешите такъв проблем сами. Първата стъпка е да намерите проблемната област. Обикновено самата вода показва пътя към дупката в покрива, но понякога отнема повече време.

Размерът на теча най-често е малък, така че ремонтът ще се състои в подмяна на няколко плочки. Подобни действия се извършват в случай, когато покривът е покрит с покривен материал. За да извършите ремонт, ще трябва да извършите следните операции:

Изтрийте старите листове. Това трябва да се направи с нокти. Последните се изваждат най-добре, за да не се повредят цялата керемида. Ако използвате инструмент за издърпване на нокти, поставете малко парче шперплат, за да защитите опорната точка.
След като извадите плочките, трябва да пометете отломки, прах, мръсотия и всичко, което често се утаява на покрива. Такава работа се извършва най-добре при топло време.
Когато отломките се отстранят, съседните листове се повдигат и ръбът на предишната вълна се поставя под тях. Тази стъпка трябва да се извърши заедно с асистент, тъй като самата процедура не е много удобна, а материалът е доста тежък.
Поставете останалите парчета. По време на процеса на инсталиране си струва да се съсредоточите върху местоположението на редовете с нокти.