Ремонт на ролков покрив – подготовка и изпълнение

Ремонтът на мек покрив с помощта на покривен материал се използва широко за подреждане и ремонт на плосък покрив на многоетажни панелни къщи. Ремонтът на ролков покрив е покривно устройство, използващо метода на сливане на меки битумно-полимерни съединения върху плоска покривна повърхност. Такива материали се изработват на основа от фибростъкло, импрегнирани с битум, както и модифицирани полимери. Този тип покрив се счита за третото поколение на разработката на меки покриви.

Ролковият покрив има отлични физични и механични свойства, а именно топлоустойчивост, здравина, еластичност, водоустойчивост, повишена устойчивост на натиск и има ниска деформация при значителни натоварвания. Такъв покрив е идеално комбиниран с бетон и други покривни материали. Валцуващият покрив има добри звукоизолационни и звукопоглъщащи свойства, по време на порой е почти безшумен.

Изграденият валцов покрив, за разлика от други видове, не се страхува от силен ураганен вятър. Важно предимство на този валцуван материал е лесното му транспортиране. В промишлени условия върху слоя на покривния материал се нанася битумна или полимер-битумна смес, след което материалът се покрива със специален защитен слой от специални едрозърнести стърготини.

Често се използва пясък, слюда или шисти. Долният слой е полиетиленово фолио. Полученият материал може да се използва за заваряване. Качеството на рулонния покрив зависи от модификаторите на битумната смес. Това са стирол-бутадиен-стирен (SBS полимер) и атактичен полипропилен (APP). Тези компоненти придават на материала топлоустойчивост до +180 градуса, водоустойчивост, огнеустойчивост, UV устойчивост, гъвкавост.