Самостоятелно изграждане на двускатен покрив – ръководство стъпка по стъпка

Модерното крайградско строителство преживява нов бум. Днес можете да видите куполи, кули и многостранни структури, увенчаващи имения, разположени в крайградски район, но класическите решения остават актуални. Те включват двускатен покрив, който не е много трудно да се изгради със собствените си ръце. Тази статия е посветена само на въпроса за създаването на такъв дизайн.

Конструктивни характеристики на двускатен покрив

Използването на покривна конструкция на фронтон предполага, че тя ще лежи върху две стени, разположени на едно и също ниво. Полученото таванско пространство е разположено между два наклона и стени, оформени като триъгълници. Това са фронтони или клещи.

Дизайнът и технологията за създаване на покривна торта зависи от това как ще се използва таванското помещение. Ако се планира тук да се създаде хол, тогава се извършва изолация и се създават допълнителни прозорци, които са необходими за изолация и вентилация на помещението.

Жилищното пространство под покрив се нарича таванско помещение и за създаването му са необходими определени умения. Ако това е вашият случай, тогава препоръчваме да прочетете статиите за създаване на таванско помещение, които можете да намерите на нашия уебсайт.

Видове двускатни покриви:

По правило всички конструкции се отличават с ъгъла на наклона на покрива. Това зависи от няколко фактора, един от които е вида на материала, използван за покриване на покрива. Една от най-често срещаните опции днес е ъгълът на наклона от 35..40 градуса.

Такъв покрив лесно ще издържи снеговалежи, тъй като няма да натрупва сняг и тук няма да се събират различни отпадъци, донесени от вятъра. Единственият недостатък е, че ще бъде неудобно да се оборудват жилища в полученото таванско помещение.

 

ремонт на покриви

Тези, които знаят от първа ръка как да направят двускатен покрив, се опитват да компенсират липсата на конвенционален дизайн. Използват подобрената му разновидност, която е с начупени наклони. В този случай горната част на покрива е направена плоска, а долната част – с остър наклон. Покрив от този тип може да издържи на силни снеговалежи, да се справя добре с натоварвания от вятър и е подходящ за подреждане на жилище.

 

Ако все още не сте намерили бригада за ремонт на покриви ,  то ние от РобиКомерс ще изпълним всяко Ваше желание.