Снегозащитни покриви

Зимата в нашата климатична зона е постоянен цикъл от слани и размразяване, придружени от обилни снеговалежи. Заснежен град, село, село – снежни преспи, скреж по дърветата, сняг по покривите на къщите – винаги са приятни за окото.

Снегът по покривите на сградите обаче не само придава романтично настроение, но и представлява голяма опасност за хората и имуществото. Има способността да се размразява от излагане на слънчева светлина и да се плъзга по покрива и да причинява големи щети.

Но всичко това може да се избегне и да се предвидят опасностите. За да направят това, те извършват цял ​​набор от мерки, насочени към предотвратяване на лавинообразния сняг от покривите на къщите – монтират снегозадържатели на покрива. Те прибягват до такива мерки, така че снегът да пада на еднакви части, а не на слоеве, които понякога достигат няколко тона.

Снегозащитните предпазители са най-важният елемент от системата за сигурност на покрива. В Западна Европа например строителна площадка не се въвежда в експлоатация и не се застрахова, докато не се монтира снегозадържаща система на покрива. В зависимост от вида на покривния материал има няколко вида снегозадържатели за покриви: тръбни и огънати от метален лист. Последните са най-бюджетните. Тръбните снегозадържатели за покрива са подходящи за монтаж върху различни видове покривен материал: за шев, велпапе, метални керемиди и др. Важно е да знаете видовете покриви на къщи, включително частни.

Те са един от най-добрите варианти за покривни системи за снегозадържане. Монтажът на снегозадържатели е прост и се извършва по същия начин като монтажа на покривни мостове или огради.

Огънати ламаринени снегозащите се използват, когато бюджетът е ограничен. Изработени са от поцинкована стомана, стомана с полимерно покритие, мед и дори алуминий. Ако желаете, такива снегозадържатели могат да бъдат боядисани във всякакъв цвят, не само за да придадат естетичен вид, но и за предпазване от корозия на метала. За да постигнете максимален ефект от снегозадържателите, най-добре е да помислите за тяхното инсталиране на етапа на планиране на строителството или преди монтажа на покрива. Те се закрепват със специални самонарезни винтове, поставени в отворите в материала, избран за покрива. Самонарезните винтове трябва да бъдат запечатани с гумени втулки, които служат за осигуряване на херметичност на покрива.

При монтажа на покрива се планира използването на голям брой различни видове устройства и в допълнение компоненти, които гарантират безопасността на вашия дом: различни мостове и огради, снегозадържатели, покривни стълби. Тези защитни елементи не са пречка за свободния достъп до покрива и свободното движение по него.

Снегозащитните устройства изглеждат доста добре на покрива на всяка сграда, придават му завършен вид и директно защитават имота от обилен сняг и замръзнал лед през зимата. Намалява до минимум вероятността от повреда и драскотини по покрива на конструкциите.