Съвети на строителите за използване на ондулинов покрив

Съвременното строителство пристъпи далеч напред, влагат се все повече нови материали, които се произвеждат по специални технологии. Именно това допринася за внедряването на невероятни решения в строителството на сгради. Като материал за изграждането на покрива, строителите се съветват да обърнат внимание на “ондулинов покрив”. Тъй като такъв покрив има универсални качества.

Какви са качествата и предимствата на ондулинов покрив?
Ондулинът отдавна е покрит с къщи на Запад, не толкова отдавна се появи и у нас. Строителите отбелязаха предимствата на този материал, те са както следва:

Притежава повишена устойчивост на температурни разлики;
Издържа на излагане на ултравиолетово лъчение без избледняване;
Не се образуват мухъл и гъбички;
Устойчив на химически компоненти;
Притежава повишена звукоизолация;
Различава се с леко тегло.
Недостатъците включват факта, че ще трябва да затворите пролуките, така че ондулинът да издържи дълго време, трябва да се грижи правилно. Външният вид на такъв покрив е привлекателен, експлоатационният му живот е доста дълъг.

Наличие на видове ондулинов покрив и монтаж.
Този тип покрив може да бъде шисти или керемиди. Покривът има повишена стабилност, способен да издържа на различни видове товари.

Плочките ондулинов имат размери 100 * 35 mm, подобни на плочките, които външно имитират плочки. При производството се използва фибростъкло, всяка страна е покрита с битум. Можете да закупите ондулинови плочки в различни цветове.

Ондулиновите шисти имат вълнообразност, продават се под формата на листове, всеки с тегло не повече от 6 кг, обикновено в стандартни размери – 2 * 0,95 m.

Първоначално, по време на монтажа, долините се закрепват там, където се пресичат склоновете. След това пергаминът се нанася върху решетъчната основа и листовете се подготвят за монтаж.

Подготовка за работа
Необходимо е да се подготви стандартна ножовка с фини зъби или прободен трион, такъв инструмент ще е необходим за рязане на листове. С помощта на масло е необходимо да се обработват зъбите, този съвет от опитни строители ще избегне задръстването на инструмента за рязане в листовете. За маркиране ще ви трябва маркер или молив.

Първо, долните редове се монтират хоризонтално, като се отчита спазването на шахматна дъска и припокривания. Закрепването се извършва със специални пирони. Закрепването на първоначалния ред се извършва във всяка от вълните, а в следващия – през една.

Тъй като по-голямата част от плочата ще бъде монтирана, ще е необходимо да се направи скейт, припокриващ се, от двете страни. Покривът е много атрактивен и издържа дълго време.