Тайните на монтажа на керемиден покрив

Покривът с керемиди може да се нарече класическа опция при оборудването на покрива на нова къща. Срокът на експлоатация на покрив от естествени керемиди се измерва в десетки години. Може да издържи 30-50 години, без да изисква основен ремонт. Стандартният модел за плочки е вид визитна картичка за десетки страни. Значителен брой съвременни изкуствени повърхности имитират текстурата на покрив, изработен от естествени керемиди. След много експерименти с използването на различни видове иновативни изкуствени материали, много собственици на частни къщи се върнаха към факта, че няма нищо по-добро от покрив, изработен от естествени керемиди.

Подготовка за монтаж на керемиден покрив
Непосредствено преди покривните работи се издигат скеле и специални огради. Измерват се кънки, надвеси на корниз, крака на греди, диагонали на наклона. Поставянето на покрив от керемиди е разрешено, ако няма отклонения в равнината на гредите повече от 0,5 см на всеки 2 метра.
Трябва да се отбележи, че независимото изграждане на покрив от керемиди е изпълнено с големи трудности. Експертите в областта на строителството от RobiCommerce препоръчват да поверите покривните работи на професионалисти. Опитни строители не само ще изготвят висококачествен проект, но и ще го приложат на практика в най-кратки срокове. Самостоятелното полагане на плочки може да отнеме много месеци.

Ако има много свободно време, инсталирането на керемиден покрив може да бъде полезно и интересно строително изживяване. И така, след необходимите измервания и изготвяне на проекта, се изграждат щайга и контра щайга. Покривът с керемиди не се нуждае от непрекъснато покритие от дъски.

Характеристики на стила
Покривът с керемиди може да има различен ъгъл на наклон. Най-често се избира стойност в диапазона от 25-65 градуса. С такъв наклон покривът е добре защитен от дъжд и сняг. Не изисква използването на допълнителни материали. Много внимание се отделя на подготовката на склонове при оборудването на покрива. Ако те имат ъгъл на наклон в диапазона от 12-24 или 65-90 градуса, тогава в този случай трябва да се използва хидроизолационен филм.
При големи ъгли на наклон се приготвя подсилена щайга. Плочките започват да се полагат от лявата страна, като се движат постепенно надясно. Първите плочки са закрепени отдолу. Когато долните нива се запълнят, капитанът се придвижва нагоре. Плочките, разположени по краищата или в непосредствена близост до тръби и други предмети, се закрепват със самонарезни винтове и скоби.