Фронтонна покривна фермова система

Качеството на покрива на къщата, като правило, се характеризира с фермена система. Днес има огромно разнообразие от различни системи за ферми. Може би най-популярната днес е системата за двускатен покрив.

Преди това, в старите времена, са построени предимно дървени конструкции. Но времената непрекъснато се променят, а с тях и технологията на строителство. Сега все по-често системата за двускатен покрив се изработва от метален профил, който има тънкостенна конструкция и повърхностна обработка, която предотвратява корозия. В процеса на изграждане на къщи основният въпрос е дизайнът на покрива и формата на покрива на сградата като цяло. Тук трябва да се отбележи, че проектирането на покривни ферми е пряко свързано с тези параметри. Дизайнът на двускатната покривна ферма може да се различава един от друг по редица характеристики.

Основните елементи на такава конструкция, която включва окачена ферма на двускатен покрив, са така наречените рафтови крака. Този дизайн се счита за много прост по отношение на изпълнение. И това не ограничава параметрите за надеждност на покрива. Малко по-сложен се счита за друг вариант – фермова система с висящи греди. Тук основните елементи са ферми, монтирани директно върху стените и свързващи ги един с друг. Важно е да знаете как да покриете покрива с велпапе или метални керемиди.

Най-атрактивната по отношение на производителността е фермовата система на двускатен покрив. Тази опция може да се счита за най-рационална и оптимална по отношение на използваемото пространство и неговото използване, което се образува под покрива. Това пространство може да се използва за почти всички битови нужди, както и за допълнително подреждане на друго жилищно пространство. Принципът на конструкцията е комбинацията от единен дизайн от наклонени и висящи греди, като по този начин се формира носещата конструкция на покрива. В къщи, които са построени на базата на ферми, те обикновено се полагат по протежение на покрива. С помощта на скоби, връзки и скоби, направени по диагонал, е възможно да се постигне необходимата стабилност и твърдост на цялата фермова система.