Характеристики и предимства на покрива от шисти

В днешно време гамата от покриви е много разнообразна. Пример за трайно покритие е покривът от шисти. Но е доста скъпо. Как е организирано? Какви са неговите предимства и недостатъци?

Съдейки по името, не е трудно да се отгатне, че основният компонент на покрива е шисти. Този издръжлив материал е създаден от самата природа. Нарича се още естествени шисти. В европейските страни са покривали покривите на дворци и замъци от 15 век. Структурата на естествения шисти е каменна плоча, която има различни ширини и височини. Обикновено плочите са с ширина около 5 мм. Могат да се използват за различни методи на полагане.

Шистите са парче материал, тоест всяка от плочите се отчупва от глинен блок от шисти и след това му се придава желаната форма. При добива на материал, масовото производство на висококачествени керемиди и всъщност при извършването на покриви се използва само ръчен труд. Това е основната причина, която обяснява високата цена на покрива от шисти.

Естествената красота на естествения камък прави този тип покрив много привлекателен. Покривът от този материал прави приятно впечатление, а от пречупването на слънчевите лъчи материалът може леко да промени външния си вид, което е много впечатляващо. По принцип естественият шисти, който е направен от шисти, е тъмносив на цвят. Въпреки това, природата е създала зелените и тъмночервените цветове и нюанси на това покритие.